Traaginen kokemus & Terveiset romani yhteisölle

Hei vaan kaikki.

 

Oli pakko tulla avautumaan tänne, minkälaiseen vaara tilanteeseen tässä taannoin jouduin, itseasissa pride viikon päätöspäivänä, joka mielestäni musersi kaiken sen kauniin, minkä aiemmin koin tuttujen sekä tuntemattomien kanssa. Juhla oli täynnä rakkautta, erilaisuutta ja suvaitsevaisuutta. Enemmän, kun osasi ikinä toivoa. Kiitos kaikille pride järjestäjille/tukijoille parhaista pride päätösjuhlista!

 

Samanapäivänä juhlistin ystävättären polttareita, jotka päätyivät erään pk-seudun lähiöön karaoke baariin. Kopioin Facebook päivityksen tähän, jossa kerron traagisesta kokemuksestani:

 

”Sain kokea kauhunhetkiä eräässä lähiössä, ihan tässä taannoin, kun olin eräässä polttari seurueessa. Yhtä äkkiä karaoke ravintola täyttyi muutamasta romani miehestä, joista varsinkin yksi mut tunnistettua alkoi uhkailla. Ensin se oli huutelua ”älä edes katso tännepäin” kun huutoa ihmeteltyä katsahdin häneen päin. Kaikki sen takia, että oon homoseksuaali sekä puhunut siitä avoimesti, huoh. Lopulta hän oli sanonut, jollekkin että ampuu mut jos en poistu kokonaan ravintolasta tai siltä alueelta. Ensinäkin mulla on vapaus kulkea, missä haluan ja tälläiset ahdasmieliset pussihousu juntit voi pitäytyä omissa porukoissaan, jossain hyvin kaukana sivistyksestä! Huhuh. Toisaalta jos olisin tullut ammutuksi, niin se olisi voinut edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia tuon hihhuli vähemmistön sisällä. Todella mukava päätös pride viikolle. 🙂 Not.”

 

Eli minut olisi voitu ampua heidän toimestaan, vaan homoseksuaalisuuden takia. Miettikää, miten avarakatseinen ja suvaitsevainen pieni yhteisö… Olen edelleen järkyttynyt tapauksesta. Kuulin, että romanit on perustanut Kotkaan valtaväestölle kahvila, joo ikäänkuin hälventäisi ennakkoluuloa yms negatiivista suhtautumista romaneja kohtaan. Tässä vaiheessa ehdotan, että romanit kutsuisi ensin omiaan kahville miettiäkseen, miksi heitä ei ylipäätään hyväksytä, miksi sulautuminen yhteiskuntaan ei vieläkään ole saavutettu? Miksi he vähemmistönä syrjivät sekä halveksivat toista vähemmistöä ? Ja kun kaikki tämä kaksinaismoralismi loppuu, kun asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, siihen ei tarvita mitään hiton kahviloita. Minusta tykätään muutenkin, en joudu selittelemään valtaväestölle, en ikinä ole joutunutkaan. Mistä tämä johtuu? Olen elänyt normaalia elämää, sillä pääsee hyvin pitkälle, kuten olemalla omaitsensä.

 

Voitte pitää kulttuurinne, jos kohtelette muita, kun toivoisitte teitä kohdeltavan, sekä jo kasvatus vaiheessa opettaisitte lapsillenne, mikä on todellista suvaitsevaisuutta, minkälaisessa yhteiskunnassa elämme ja kaikki tulee hyväksyä sellaisenaan. Jos esim homoseksuaalisuus on ylitse pääsemätön ongelma, niin aina voi muuttaa venäjälle, jossa se tuomitaan. Pääsette myös takaisin alkukantaiseen leirielämään.

 

Tässä oli mun terveiseni koko romani yhteisölle. Mä en suostu pelkäämään, enkä rajoittamaan elämääni. Mä päinvastoin elän hyvinkin näkyvästi ja näytän mieluusti onneani. Ei mulla muuta.

 

– Joni Virtanen

Traaginen kokemus & Terveiset romani yhteisölle
Merkitty:                                

2 kommenttia “Traaginen kokemus & Terveiset romani yhteisölle

 • 12.7.2018 at 01:17
  Permalink

  Tärkeää asiaa jaksat pitää esillä uhkailuista huolimatta. Jos joku ”valkolainen” näistä puhuisi se tuomittaisiin kovin äkkiä rasistisena puheena. Oliko nuo uhkaavasti käyttäytyneet miehet vanhemman sukupolven romaneja? Jos olisi edes toivoa, että nuorempien keskuudessa asenteet olisivat muuttumassa.

  Vastaa
  • 27.7.2018 at 16:16
   Permalink

   Kiitos paljon. Kyseessä oli suht nuoria miehiä, mikä tekeekin asiasta extra valitettavaa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *