Epävarmuus on opittua harhaa

Oletteko miettineet samaa, kuin minä? Mistä kaikki pahasuopaisuus kumpuaa? Meillä suomessa saattaa olla kaikki muu pientä, paitsi epävarmuus! En väitä, että muualla päin maailmaa, ei kärsittäisi kyseisestä kansan taudista, mutta hyvin pienessä maassa, sitä on mahdotonta paeta. Epävarmuus tuo taas tullessaan kaiken pahasuopaisuuteen liittyvän; kateuden, arvostelun sekä kiusaamisen.

 

Hyvin monessa suomalaisperheessä jo tartutetaan lapsiin tuo ikävä ominaisuus, eli epävarmuus. Äidit peilaavat ja haukkuvat itseänsä läskiksi, tyhmiksi sekä isät toteavat olevansa ”rumia suomalaisia miehiä, jotka ei välitä mistään” Osa tälläisten perheiden aikuiset, saattavat puhua lapsiensa aikana naapureiden, tuttava perheiden asioita arvostellen heidän elämäänsä, ulkonäköä, josta lapset saavat ”hyvän” esimerkin koulumaailmaan. Oh lord! Tämän ansiosta mm minua kiusattiin ala-asteelta lähtien erikeinoin, monesti haukuttiin ulkonäköäni. Nyt kun ajattelen, niin olin todella hyvännäköinen lapsi verrattuna muihin koulukavereihin, mutta he tunsivat alemmuuskomleksin rinnallani, mikä oli valitettavasti kotoa opittua harhaa.

Olen kiitollinen, että kotikasvatukseni ei mennyt pieleen näiltä osin, sillä minua kehuttiin ja aikuiset ympärilläni olivat tyytyväisiä ulkonäköönsä. Jos joku nyt tarttuu tehtyihin kauneusleikkauksiini ”miksi sitten olet muokannut itseäsi” En, siksi että olisin ruma, vaan halusin korostaa jo hyviä piirteitä itsessäni ja muokata vielä jotain mahtavampaa, mikä tuottaa itselleni hyvän olon.

 

Monet ei ymmärrä välttämättä, että epävarmuus tuo tullessaan, niin monia ikäviä piirteitä ihmisessä. Itse olen aina ollut hiljaisen itsevarma ihminen, olen rauhallinen ja tyyni, mutta tiedän kuka olen sekä olen ylpeä siitä, mutta kunnioitan kaikkia ihmisiä, heidän elämäntapaa, ulkokuorta ja keskityn heidän sisäiseen kauneuteen, koska en koe muita minun kilpailijoina tai uhkana. Minusta sellainen on naurettavaa. Selvennykseksi, että ihminen voi olla epävarma monistakin asioista ja silti hyvä ihminen, mutta nyt puhutaan sairaanloisesta epävarmuudesta, jota suurinosa suomalaisista ikävä kyllä edustaa. En halua lynkata yhtään ketään, vaan toivon heillekkin parempaa elämää, niin itsensä, kuin muiden kannalta. Epävarmuus ei pue ketään. Tämä kirjoitus perustuu minun näkemykseen sekä kokemukseen. Minkä tiivistelmän tästä kirjoituksestani tähän loppuun tekisin? Vanhemmat kasvattavat hirviöitä, eikä kaikkien kannattaisi lisääntyä.

 

 • Joni Virtanen

 

Epävarmuus on opittua harhaa
Merkitty:                                

2 kommenttia “Epävarmuus on opittua harhaa

 • 15.8.2019 at 19:38
  Permalink

  Joni rakas, niin ihmiset on kypsymättömiä ja raakoja toisiaan kohtaan. Minuakin on haukuttu ja kiusattu koulussa kääpiöksi, kolibriksi pienuuden takia. Onneksi sain pienuuteeni avun enkä jäänyt kääpiöksi. Siitä olen todella onnellinen. Arvostan jokaista ihmistä, jokainen saa olla sellainen mikä tuntuu itsestään hyvältä. Sinä olet niin kiltein maailmassa ja sinussa on sisäinen rauha, joten inhoan ihmisiä, jotka on kateellisia ja ilkeitä Sinua kohtaan. Todellakin nämä ihmiset isäni sanonnan mukaan ”eivät ole käyneet muualla kuin Töpsävällä”. Ole sellainen vain, jonka nähdä mä säin…. laulaa Pasi Kaunisto. Pitää laulaa se sulle karaokessa ku tuut tännepäin. Onnellisia hetkiä Sinulle <3 t. Lipe

  Vastaa
  • 17.8.2019 at 01:24
   Permalink

   Kiitos ihana kommentista! Näinhän se valitettavasti on, mutta ollaan me oiva esimerkki, miten voidaan iloita sekä kannustaa kanssa eläjiä. <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *