HOMO ROMANIKULTTUURISSA(LAHKOSSA)

Samoin voidaan kysyä, monilta uskonlahkosta eronneilta seksuaalivähemmistöiltä. Hyvin ahdistaa, raastavaa joutua peittämään todellista minäänsä, kun rakkaus toisinsanoen evätään sinulta tai vaikka seksuaaliset tarpeet, Kaikki sukupuolesta/seksuaalisuudesta riippumatta tuntevat seksuaalista vetovoimaa johokuhan, jossain vaiheessa. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Ihan tavallisten ihmisen mielestä seurusteleva homo on ok, mutta taas yhdenillan juttuja harrastava on kuvottava. Mies panee 100 horoa, mutta se on cool. Mä en muista edes seksipartnereiden määrää, varmaan johtuu pieni munasuudesta, sillä muuten kyllä muistaisin.  No se siitä.

 

Romanikulttuurissa homona/lesbona eläminen on vaikeaa, varsinkin kun se on julkista tietoa. Sinua uhkaillaan, siihen liittyy fyysisistä sekä henkistä väkivaltaa. Minua uhkailtiin hakata(puukottaa) lopulta muutaman vuoden päästä, kun suurin raivo oli ohi, niin minulle ehdotettiin eheytyshoitoa, jotta tulisin normaaliksi. Jos et anna alusta alkaen periksi kyseiselle yhteisölle, niin sinut potkitaan yhteisöstä ulos, koska tuotat liikaa häpeää, ennenkaikkea sinut kasvattaneelle ihmisille. Tästä syystä olen erkaantunut jo 7-8 vuotta sitten romaniyhteisöstä, enkä oikein ennen sitäkään elänyt, niinkuin kunnon romanit. Asuimme maalla, jossa sain olla kuten tavalliset lapset. Värjäilin hiuksia, otin lävistyksiä ja sain hengailla aika vapaasti valkolaislapsien kanssa. Mustalaisilla on hyvin tarkkaa pitää kulttuurista, tavoista sekä säännöistä kiinni ja useimmat vanhemmat pelkäävätkin, jos lapset liikkuvat liikaa valkolaislapsien kanssa, että oma lapsi suomalaistuu liikaa. Tämä on yksi syy, miksi romanit ei ole integroitunut edelleenkään yhteiskuntaan täysin, samaa koskee somaleita, vaikka he ovat uusia tulokkaita.

 

Tiedän heidän kulttuuristaan hyvin paljon, joita olen kullut heiltä suoraan. Eräs ikävä asia jäi vaivaamaan ja surettamaan, kun somaliperheen äiti oli vienyt transsukupuolisen kaverini valokuvan suomessa imaamille ja käskenyt pudottaa hänet korkealta kuolemaan. Nämä asiat on todellisia! Ikävä kyllä suomessa vastustetaan rasismia, niin sokeasti, että oikeat uhri jäävät vailla apua sekä tukea. Rinnastaisin tämän raiskauksiin, suomen oikeuslaitois etsii lieventäviä asiahaaroja raiskaajan eduksi, mutta uhri unohdetaan tässäkin. Mikään 5-10000e ei ole riittävä korvaus raiskauksesta, eikä 1-2v vankeutta ole mikään rangaistus. Mietin usein, onko päättääjissä. niin paljon raiskaajia, mistä moinen pään silittely johtuisi?

 

Mitä käytännössä tarkoittaa romaneiden silmissä nyt kun olen julkisesti homoseksuaali. Olen heidän kulttuurin mukaan ”likainen” eli en voisi käydä heidän asunnoissaan (varsinkaan vanhempien) koska tekisin heidän asunnostaan asumiskelvottoman. En voi juoda pullosta/lasista ja tarjota huikkaa siitä toiselle romanille, koska suuni on likainen. Tiedättähen suihinotto, vaikka suurinosa romaneista harrastaa suuseksiä, mutta tuokin eräänlaista tekopyhyyttä, jolla näytetään kulttuurin iskustunut voima. Nämä säännöt ei koske valtaväestöä, eli romaneilla saattaa olla kaverina homo/lesbo, mutta sisimmässään he pitävät heitä syntisenä, likaisena ja huvittavana. Onneksi en ole heidän tekopyhässä lahkossa, koska voin tehdä mitä mitä vittua haluan! Juon pullosta ja lopuksi istun sen päälle. Media auttoi minua vuonna 2014 tuomaan ilouutisen kaikkien korville/silmille; HEYY IM GAY! Siitä oli tuolloin kahden aukeaman juttu, jossa poseerasin mm drag queenina morsiusmekossa.

 

En ajattele menneitä ikävänä asiana, vaan kasvattavana. Olen saanut kokea ikäviä asioita, mutta sellaisia, mitä monet ei ikinä pääse kokemaan. En tosin toivo kenellekkään sellaista! Parempi keskittyä tulevaan, mikä entistä tärkempää, se on tämä hetki! Romanikulttuuri on lahko, ihan kuin mikä tahansa uskonlahko. Monet säännöt perustuu, niinkin järkevään kirjaan, kuin vanhaan testamenttiin. Jos nainen tekee huorin, häneltä leikataan hiukset, miehet komentelee väkivalloin naisia ja naisen on vain alistuttava. Näitä on hirveästi, eikä ne kestä päivänvaloa, siksi kirjoitan yöllä. heh. En ole ikinä pelännyt avata sanaista arkkuani, sillä olen valmis taistelemaan oikeuden puolesta.

 

Eräs romaninainen pitää facebook sivuillaan livelähetyksiä, joilla on tarkoitus murtaa ennakkoluuloja sekä näyttää, miten tavallista romani arki on kuten kaikilla muillakin. Tämä nainen valitettavasti teeskentelee suurimmaksi osaksi ja hän oli aikoinaan tehnyt koira ohareita ystävälleni. Kyseessä on puhdas bisnes, mitä hän tavoittelee perustaen yhtä äkkiä yrityksen, jonne hakee jäseneitä epätoivoisesti, huoh. No antaa kaikkien kukkien kukkia. Tässä oli avautumisena tälläkertaa, kiitos ja palamisiin pian.

 

  • Joni Virtanen
HOMO ROMANIKULTTUURISSA(LAHKOSSA)
Merkitty:                                                    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *