Joukossa tyhmyys tiivistyy!

Päivittäin jaksaa ihmetyttää, missä on ihmisten media kriittisyys? Pienetkin jutut paisutellaan suureksi, vaikka kyse olisi lakupiipusta, siis lasten suosima makeinen, joka sai osakseen harhaanjohtavaa huomiota.  Median tehtävä on värittää otsikoita, laittaa pienipyörä pyörimään, mutta lukijoilla on suurin vastuu, ihan yleisesti ottaen. Mielestäni ei ole median syy, jos ihmiset on vain tyhmiä tai ajattelemattomia! Mun mielestä on muutenkin todella huolestuttavaa, kun seuraa sosiaalisessa mediassa suomalaisten käyttäytymistä. Suomessa ”sanavapaus” on menettänyt merkityksensä, se tarkoittaa hyvin monille seuraavaa; Aina pitää olla äänessä, vaikka ei olisikaan järkevää sanottavaa, muita saa haukkua, kaikkeen keksitään väkisin mielipide. Ei, ei näin..  Kyseisillä tapauksilla on kova tarve todistaa älykkyyttään, mikä muistuttaa vertauskuvainnollisesti mm idols koelauluja, siinähän nähdään/kuullaan kymmeniä kylähulluja, jotka oikeasti luulevat osaavansa laulaa ja saattavat suuttua tuomariston rehellisestä palautteesta; Ei, älä laula enää.

 

 

Käyttäydyn itse aika neutraalisti somessa, ihan muutamia julkaisuja lukuunottamatta, toki lipsahduksia tulee meiltä kaikilta, mutta en toimi tietoisesti ja tarkoituksella aktiivisesti höyryten turhanpäiväisistä asioista, senkin ajan sekä turhamaisuuteni käytän itseeni. Aivan kaikkeen ei kannata kommentoida/ottaa kantaa, saati jakaa esim facebook sivuillasi. Ihan vain vinkki vitonen, sinne kaikille!! Vain pahasti maineensa ja kunniansa ryssinyt voi antaa näinkin hyvän neuvon!! ;D He he. No joo, vitsi vitsi. Tarkoitukseni oli vain tulla kertomaan, ettei ihan kaikkea tule uskoa siltä istumalta tai vaahdota aivan kaikesta julkisesti, niitä mielipiteitä saa ja pitääkin olla, mutta onko järkevää huudella kaikista? No mielestäni ei.   – Joni Virtanen

p.s Minut löytää snapchatista nimellä: thejonivirtanen

 

Joukossa tyhmyys tiivistyy!
Merkitty:                                                    

2 kommenttia “Joukossa tyhmyys tiivistyy!

 • 6.1.2017 at 21:51
  Permalink

  Haha samaa miettinyt! En ymmärrä mistä ihmisillä riittä sitä energiaa haukkua somessa muita, kommentoida aina facebookissa iltalehden juttuja ja räksyttää kaikesta. Varsinkin kun ’aikuiset’ ihmiset käyttää sanoja huora, ämmä ym.

  Mielipiteitä saa ilmaista, mutta kaiken voi muotoilla asiallisesti. Monien blogeissa ihmettelen, että miksi jotkut vaivautuu kommentoimaan oli sitten pitkiä, tai lyhyitä negatiivisia kommentteja. Tai niitä missä haukkuu toisen ulkonäköö ja ei liity postaukseen mitenkään.. Nää on näitä 😅

  Vastaa
  • 8.1.2017 at 16:06
   Permalink

   Nojoo, sanos muuta! 🙂 Jotkut kyllä suoltaa sellaista p***** ettei mitään rajaa, se kertoo kyllä kommentoijasta hyvin paljon..Siihen ei oikein osaa mitään sanoakkaan enää 😀

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *